07 Jul
07Jul

Groente en fruit zijn altijd goede keuzes om tussendoor te geven aan je kind, zoals tomaatjes, komkommer of een appel. Een handje ongezouten nootjes of een volkoren boterham kan ook.

groente/ rauwkost

Eén van de weinige voedingsmiddelen die je eigenlijk bijna onbeperkt kunt eten zonder er negatieve consequenties van te ervaren. Weinig kilocalorieën maar o zoveel goodness! Vezels, vitamines, mineralen. Anytime, anywhere wat mij betreft! Denk aan (snack)worteltjes, tomaatjes & komkommer. Maar ook rauwe paprika, radijsjes & selderij. Rauwkost is ook lekker met een zelfgemaakte yoghurtdip!

fruit

In ieder geval 2 stuks per dag luidt het advies. Alle soorten fruit zijn goed! Variatie is de sleutel! Elke soort fruit (geldt tevens voor groente) levert andere voedingsstoffen. Zo bevat sinaasappel veel vitamine C en een banaan veel kalium.

noten

Noten leveren goede vetten en eiwitten en geven daardoor een verzadigd gevoel. Daarnaast verblijden ze je lijf met vitamine B, vitamine E & ijzer. Er zijn zelfs sterke aanwijzingen dat noten beschermen tegen hart- en vaatziekten!

eieren

Ze zijn gezond, veelzijdig en lekker. Zoals de naam doet verwachten bevatten ze veel eiwitten (bijna 7 gram per ei), vet (waarvan merendeel onverzadigd vet), vrijwel geen koolhydraten en ze zitten boordevol vitamines (vitamine A, B2, B12, foliumzuur, D, E) en mineralen (fosfor, seleen, jodium, kalium, natrium, calcium, magnesium, zink en ijzer).

bananenpannenkoek

Een bananenpannenkoek zonder melk, zonder tarwe en ook zonder suiker. Deze gezonde pannenkoeken zijn supergezond en ideaal voor kinderen met een tarwe of melk allergie. 

  • 2 personen
  • 0-20 minuten

Ingrediënten

  • 1 rijpe banaan
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 eieren (M)
  • kaneel

Bereiding

  1. Mix de banaan en de eieren fijn en luchtig in een keukenmachine. Je kan de banaan ook met een vork prakken en dan het ei erdoor roeren, maar ik denk dat ze door de mixer nog luchtiger worden.
  2. Voeg het bakpoeder toe en mix het nog even door elkaar.
  3. Verhit een klontje kokosolie in een pan en bak de bananen pannenkoekjes aan weerszijden bruin.
  4. De bananenpannenkoek is al zoet van zichzelf, door de banaan, maar smaken nog lekkerder bijvoorbeeld met blauwe bessen en wat kaneel.
Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.